Relax Room

Propozycja aranżacji jednego z pomieszczeń budynku biurowego przeznaczonego na jadalnię oraz miejsce odpoczynku dla pracowników. Powierzchnia aranżowanej przestrzeni to ok. 53m2

Zastosowane w projekcie materiały to przede wszystkim drewno (sosnowe pnie, blaty kuchenne), kamień (posadzka), szkło oraz rośliny. Pokój  wypełniają kolory bieli, butelkowej zieleni oraz delikatnej szarości. Wyrazistego charakteru nadaje wnętrzu zieleń znajdująca się na ścianie między szafkami w kuchni i na barku. W pomieszczeniu został uzyskany efekt otwartej przestrzeni. Część kuchenna została zaprojektowana w istniejącej wnęce, przez co jest optycznie wydzielona od reszty wnętrza. Strefa jadalniana i relaksacyjna  została oddzielona od części rozrywkowej ażurową ścianą skonstruowaną z sosnowych pni, które podświetlone wieczorami dają ciekawe wrażenia wizualne. Aby pokój relaksacyjny spełniał swą funkcję, całość projektu miała nawiązywać do skojarzeń związanych z naturą.

  • 1-jpg.jpg
  • 2-jpg.jpg
  • 3-jpg.jpg
  • rzut-relax.jpg